Paprika fajták - Chilicum Kézműves Termékek

Paprika fajták

Paprika Kisokos
Aji lemon paprika

Aji Lemon

Aji lemon: Egy különleges chilipaprika citrom illattal és ízzel! Ennek a közepesen erős, (50.000 SHU) Peruból származó fajtának fantasztikus citrusos zamata van és ezért felhasználásával teljesen egyedi íz világot lehet produkálni. Ha szereted a kuriózumokat, kóstold meg az Aji lemon felhasználásával készült szószt!
Bhut Jolokia  paprika

Bhut Jolokia

A hírhedt szellem chili. Ez a fajta lépte át elsőként a bűvös 1.000.000 SHU Scoville értéket. Érdekessége, hogy a pokoli ereje nem azonnal önti el a kóstolót. Alattomos bestia! Lassan jön, de sokáig tart! Nagyon jól harmonizál a magyaros ételekkel, nem véletlenül választottuk az szósz alapjának.
Carolina Reaper paprika

Carolina Reaper

Carolina reaper: Hivatalosan a legerősebb chili fajta. 2.200.000 Scoville egységével a Trinidad scorpiont taszította le a trónról. A „kevlár szájú” kóstolókat is térdre kényszeríti! Valóban csak a legedzettebb chili rajongóknak ajánljuk, mint ahogyan a belőle készült szószt is!
Cayenne paprika

Cayenne

Cayenne: Nem bors, paprika! Bár az ebből a fajtából készült fűszert cayenne borsnak nevezik, valójában semmi köze az egyébként csonthéjas termésű borsfélékhez. A cayenne chilire Kínától Dél-Amerikán át a fűszer mivoltán túl gyógynövényként tekintenek. Erőssége 30.000-50.000 SHU. Vékony húsa miatt leginkább szárítmányként, őrölve használják fel, de főzéshez frissen is kiváló fűszernövény.
Jalapeno paprika

Jalapeno

Jalapeno: Talán a legismertebb chili paprika. Nagyon sokrétű felhasználásának köszönhetően nagy felületen termesztik Mexikóban és az USA-ban. Ereje a 2.000 és a 10.000 Scoville egység között mozog. Lédús vastag húsa miatt remek szósz és savanyúság alapanyag.
Kápia paprika

Kápia

Kápia: Gyönyörű nagytermésű paprikafajta, melynek magas a c vitamin és egyéb beltartalma. Jól használható ételízesítéshez, salátákba. Édes ízének, gyönyörű színének és vastag húsának köszönhetően remek szószalapanyag, ezért is használjuk fel az szószhoz.
Maya red habanero

Maya Red Habanero

Red savina és Maya red habanero: A trópusi gyümölcsökre emlékeztető íze tette népszerűvé ezt a fajtakört. 100.000-től az 500.000 SHU értékig terjed a csípőssége. Kifejezetten alkalmas szószok, mártások készítéséhez. Ezekből a gyümölcsös ízű paprikákból készítjük a és az szószokat.
Orange habanero

Orange Habanero

Orange habanero: A gyümölcsös ízű habanero fajtakör narancssárga változata. Erőssége nem piskóta, kb 350.000 SHU. Sokrétű felhasználhatósága és gazdag aromája miatt előszeretettel használják szószkészítéshez, illetve főzéshez. Ha szeretnéd megkóstolni a habanero fantasztikus, egyedi ízét, az és a a Neked való chili szósz!
Pritamin paprika

Pritamin

Pritamin: Gyümölcsösen édes fajta. Vastag lédús húsa miatt kíváló szósz alkotható belőle. Egy igazi vitaminbomba. Jól használható a magyaros ételek készítésekor, ezért esett rá a választás amikor a magyar konyhában jól használható erős paprikaszószt szerettünk volna készíteni. A pritamin fajtának is köszönhető, hogy ennyire jóízű lett az
Trinidad parfum paprika

Trinidad Parfum

Trinidad parfum: A nem csípős chili paprika. Ez a ritka fajta attól különleges, hogy a termése nem csak roppant zamatos, valamint hihetetlenül erős chili illattal rendelkezik, de a társaitól eltérően egyáltalán nem csíp! Jól alkalmazható olyan esetben, ha szeretnénk egy rendkívül aromás és illatos szószt készíteni, de nem csak azoknak, akik bírják a tömény kapszaicint. Ezért használtuk az elkészítéséhez.
Trinidad scorpion buth t paprika

Trinidad Scorpion Butch T.

Trinidad scorpion: Tömény kapszaicin. Pár évvel ezelőtt még a Trinidad scorpion vezette az erősségi listát. 1.500.000-1.800.000 közötti SHU értékével egy igazi vegyi fegyver. Azoknak ajánljuk, akiknek semmi sem elég erős! Ha szereted a fájdalmat, akkor a T. Scorpionból és a jelenleg ismert legerősebb chiliből, a Carolina reaperből alkotott szósz a legjobb választás!
Yellow bhut paprika leírása

Yellow Bhut Jolokia

Yellow Bhut Jolokia: A szellem chili sárga változata. Pokolian erős fajta! 2007-től a világ legerősebb paprikája címet bitorolta a maga 1.000.000 SHU és az feletti erősségével. Kiváló alapanyag savanyúságnak, szárítva fűszernek, de szósznak is. Kiváló alapja a canabisszal fűszerezett szószunknak!