Az Anonymus rendkívül sokféleképpen felhasználható chiliszósz! Szinte nincs olyan ételféleség, amihez nem lehet használni. A gyümölcsös íz világgal rendelkező Orange habanero és Trinidad scorpion paprikát paradicsommal, rengeteg vöröshagymával és fokhagymával kombináltuk, majd édesburgonyával sűrítettük. Azért használunk sűrítésre édesburgonyát, mert hisszük, hogy a Xanthomonas baktérium nyálkájának (Xantán gumi) semmi keresnivalója a karácsonyi halászlében, valamint az édesburgonya nem csak ízben tesz hozzá az Anonymushoz, hanem roppant egészséges is! Mivel a szósz fele habanero chili, nagyon jól érvényesül benne az igazi trópusi gyümölcsös tipikus chili ízvilág, ami miatt egyre többen hódolnak a chili szenvedélynek. Már a habanero ereje sem hasonlítható a magyar paprikáéhoz, ezt még megfejeltük a Trinidad scorpionnal (skorpió chili 1.5-1,8 millió SHU), így lett az Anonymus kb 200.000 Scoville értékű szósz, ami egy igazi Jolly Joker a konyhában, mert remekül passzol a magyaros ételekhez, de ugyanúgy használható street foodokhoz is. Ha szereted a vöröshagymát és a fokhagymát, ez lesz a kedvenc chiliszószod!
Jávor Tamás –
Mint a méreg! Nagyon ízletes!